• Munken som endret Europa

Munken som endret Europa

Reformatoren Martin Luther

av Lars Inge Magerøy

  • Kr 349,-

Antall

Rett foran tronen til Europas mektigste hersker, keiser Karl 5, står den ensomme munken og teologilæreren Martin Luther i 1521 og nekter å bøye av.

Luther er allerede bannlyst av paven, og uten politisk beskyttelse venter kjetterbålet. Fem år etter at han spikret opp sine berømte teser på slottskirkedøren i Wittenberg, svarer keiseren med å landsforvise ham. Kort tid etter er han som sunket i jorden.

Martin Luther utfordret ikke bare kirken med sine teologiske perspektiver; han utfordret samtidig kirkens økonomiske fundament og hele keiserrikets orden og sikkerhet. Reformatoren kritiserte også Kirken for utnyttelse av de fattige, kyskhetsløftet for prester og for å opphøye klostervesenet til en spesielt åndelig stand. Ikke minst mente han at kirken hadde forvrengt selve frelsesbudskapet.

Munken som endret Europa er en nyskrevet biografi om Martin Luther i anledning reformasjonsjubileet i 2017. Forfatteren tar oss med inn i den dramatiske maktkampen mellom bønder, adel, kurfyrster, keiseren og pavemakten. Begivenhetene endrer Europa for all fremtid og ikke minst de nordiske landene som raskt får lutherske statskirker.

Les utdrag av boken her.

Bokdetaljer
Undertittel Reformatoren Martin Luther
Forfatter Lars Inge Magerøy
Forlag Luther
ISBN 978-82-5314-834-2
Innbinding Innbundet

Skriv produktomtale

Merk: HTML blir ikke oversatt.
    Dårlig           Bra